Підбір покриття підлоги на кухню – доволі  непроста задача. При всій різноманітності видів покриттів  найвдалішим рішенням все одно залишається використання керамічної плитки або керамограніту.

Що потрібно знати для правильного вибору плитки для підлоги на кухню? 

Підбір покриття підлоги на кухню – доволі  непроста задача. При всій різноманітності видів покриттів  найвдалішим рішенням все одно залишається використання керамічної плитки або керамограніту. 

Завдяки своїм характеристикам ці матеріали як найкраще підходять для підлоги на кухню. Звісно варіант з керамогранітом більш  міцний та надійний за керамічну плитку ( порівняння ми проведемо в окремій статті). 

На які характеристики плиткового покриття потрібно звертати увагу в-першу чергу?

Обираючи підлогу для кухні основну увагу треба звернути на наступні характеристики:

Опір ковзанню ( детально ознайомитись з цим параметром Ви можете за посиланням

https://posts.gle/AuddWW) – один з головних критеріїв при виборі підлоги на кухню. Адже це безпека Ваша  та членів вашої родини. Звісно, що плитка з глянцевою поверхнею виглядає набагато привабливішою на відміну від матової, але в випадку використання плитки для кухні однозначно потрібно поступитись естетичними перевагами глянцевої плитки і обрати матову або, як виняток, лапатовану ( що це таке ми розповідали в одній з статей 

https://posts.gle/TbzNYi) . 

Чому варто відмовитись від плитки з глянцевим покриттям для підлоги кухні?

Все просто - така плитка стає дуже слизькою, а тому несе небезпеку травмування через падіння при потраплянні на неї води або інших рідин.

Зносостійкість – ця характеристика відповідає за те наскільки довго ваша підлога зберігатиме початковий вигляд, не втрачаючи привабливого вигляду. Визначається вона за шкалою Мооса  і має п’ять ступенів. Від найнижчого PEI 1 до найвищого PEI 5. 

Який ступінь зносостійкості плитки вибрати на підлогу для кухні?

Зазвичай для приватного житла достатньо середнього класу – PEI 3, але якщо мова йде про кухню, то тут Ви самі повинні визначати який клас зносостійкості підійде саме Вам, адже хтось майже не заглядає до неї, а в хтось проводить тут значну частину свого часу і підлозі доводиться витримувати досить інтенсивний рух (особливо біля робочої зони). Інформацію про клас зносостійкості виробники, зазвичай, вказують на упаковці.

Ще одна характеристика, що дає значну перевагу керамічної плитки та керамограніта над більшістю інших покриттів – це стійкість до різноманітних хімічних речовин, тобто прибирання з використання спеціальних засобів не шкодить вашій підлозі.

Чи гігієнічне покриття з плитки?

Так, керамічна підлога є гігієнічним покриттям і це також дуже важлива характеристика. Особливо це відноситься до керамограніту – завдяки щільній  структурі з практично стовідсотковою відсутністю пор він не поглинає вологу, а значить не створюються умови для розмноження бактерій, грибків та плісняви. Бо більше, є деякі виробники у лінійці яких представлені колекції з додаванням іонів срібла –  це додає підлозі анти бактерицидних властивостей. 

Чи екологічне таке покриття?

Екологічність – важливий параметр і багатьох людей зараз турбує екологічна безпечність матеріалів, які використовуються в будівництві та ремонті осель. Обираючи керамограніт або плитку Ви можете бути впевнені в безпечності цього покриття, бо для його виробництва використовують виключно природні матеріали.


Що обрати – керамограніт чи керамічну плитку?

Перед тим, як відповісти на це питання ми повинні зауважити, що на даний момент керамограніт майже повністю витіснив звичайну керамічну плитку з асортиментного ряду більшості виробників.  

За своїми технічними параметрами він значно переважає керамічну плитку, а постійні вдосконалення виробничих процесів дозволяють отримати продукт різноманітних форматів (від найменших у вигляді мозаїки до величезних плит розміром 160*360 см) та фактур, що імітують майже всі типи існуючих матеріалів.

Тому відповідь очевидна, керамограніт - це той матеріал, який дозволить Вам реалізувати в життя інтер’єр саме під Ваші уподобання.

Яка ціна керамограніту? 

Ринок України в сегменті кераміки досить розвинений і на ньому представлено велика кількість, як світових, так і вітчизняних виробників, тому купити керамограніт не буде проблемою навіть, якщо у Вас невеликий бюджет.

В нашому салоні плитки та сантехніки «АВС КЕРАМІКА» ми зробимо все можливе, щоб підібрати максимально доступний варіант.

Які фактури бувають у керамограніта?

Як ми писали вище керамограніт це матеріал, на поверхні якого можна створити імітацію будь-яких фактур – дерево, камінь, мармур, метал, бетон і т.д. 

Плитка «під камінь»

Останні тенденції у світі дизайну інтер’єрів показують, що плитка з імітацією каміння тільки набирає обертів і найближчим часом не втратить своєї популярності серед дизайнерів та споживачів. 

Плитка «під мармур»

Мармур – класичний матеріал в оздоблені і асоціюється з дорогими та розкішними інтер’єрами палаців. На жаль ціна та невеликий асортимент  природного матеріалу сильно обмежували споживачів. Поява плитки великого розміру з імітацією мармуру  дозволила будь-кому створювати у власній оселі  шикарну та витончену атмосферу.  

Імітація дерева, дошки чи паркету.

Як і камінь та мармур – дерево завжди користувалось величезним попитом у будівництві та оздобленні. Через свої характеристики натуральна деревина не витримує багатьох несприятливих факторів – вплив рідин та хімічних засобів, зміни вологості, високого темпу експлуатації, що для кухонної підлоги є критичним. Керамограніт «під дерево» позбавив багатьох споживачів проблеми вибору – коли хочеться підлогу з  дерева, але є сумніви у його довговічності. 

Якщо я не хочу класичних фактур чи є інші варіанти?

Так, звісно. Виробництво керамогранітної плитки не обмежується імітацією лише класичних матеріалів. 

В лінійці будь-якого виробника Ви знайдете плитку «під метал», бетон, терраццо (https://posts.gle/xSkcYD), тканину, з кольоровим рослинним принтом. На додачу до всього цього дизайнери, які розробляють колекції, намагаються створювати ексклюзивні малюнки на плитці. Вони використовують для цього геометричні фігури, переінакшують притаманні для тієї чи іншої країни національні мотиви візерунків. Деякі виробники пропонують для своїх споживачів спеціальну опцію – нанесення на плитку портретів, фото та інших зображень чи малюнків. Це робить оселю дійсно унікальною.  

Плитку з якою фактурою краще вибрати на кухню?

Спробуємо коротенько відповісти на це запитання розглянувши переваги та недоліки  деяких з них.

Плитка з яскравим принтом.

Багато людей зупиняють свій вибір  на такому варіанті покриття на кухню виходячи з того, що на такій плитці менше помітні бруд та плями.  Тим більше, що така плитка чудово комбінується з багатьма стилями оздоблення інтер’єрів. 

Моноколори – плитка без малюнка, одного базового кольору. Тут треба замислитись чи готові Ви приділяти досить багато часу для підтримання чистоти підлоги. Просто уявіть, біла плитка на підлозі кухні і як вона виглядатиме після того, як Ви закінчите готування. Те саме і іншими колекціями плитки виконаними в моноколорі. Краще відразу підбирати щось інше.

Дерево.

Вибір плитки з фактурою дерева величезний тому підібрати необхідний саме Вам не буде великою проблемою. Єдина порада – обирайте плитку для підлоги на кухню з менш вираженим рельєфом. Це значно спростить прибирання.

Як бачите на прикладі  – є певні нюанси при використанні тих чи інших фактур для кухні. Але, насправді, все залежить від Вашого власного погляду на дизайн та того, наскільки інтенсивно буде експлуатуватись кухня. 


Якій кольоровій гамі надати перевагу для підлоги на кухню?

Як ми писали вище багато хто обираючи колір підлоги користується практичною стороною цього питання – обирають кольори на яких найменше видно забруднення та плями. Але часто роблять помилку вважаючи, що на темній плитці все це буде менш помітним, особливо на лапатованій або глянцевій поверхні. Насправді в практичності головну роль відіграє  малюнок – чим більше на поверхні всіляких прожилок, вкраплень та цяток, тим менше будуть помітні забруднення.

Колір плитки може суттєво впливати на сприйняття розмірів приміщення, тому слід врахувати, що світла плитка візуально збільшує простір, а темна, навпаки, значно зменшує.   

Який розмір плитки є оптимальним для кухні?

Наразі немає будь-яких обмежень у використанні того чи іншого розміру плитки для підлоги. Раніше технології виробництва були не настільки розвинені, тому і склався стереотип, що для кухні підходить лише плитка маленьких розмірів, ну максимум це 60*60 см. Сучасні дизайнери вже не настільки прив’язані до форматів плитки. Навіть в невеличкій кухні може бути використаний керамограніт великих габаритів. При грамотному укладанні це, навіть, дозволить візуально збільшити приміщення. А взагалі,  все залежить від загальної концепції та стилю оформлення кухні. Наприклад, для приміщення в середземноморському стилі, де підлога повинна імітувати зістарену кам’яну плитку, ніхто не буде використовувати широкоформатну плиту. Буде підбиратись покриття невеликих розмірів з відповідною фактурою.

На які ще нюанси слід звернути увагу підбираючи плитку для підлоги кухні?  

Більшість нюансів з яким Ви можете зіткнутися в процесі підбору плитки ми розглянули вище. 

Але пару моментів, на які варто звернути увагу, все ж таки лишилось. Отже,

По-перше, акценти. Плануючи майбутній дизайн кухні одразу слід визначитись, який візуальний ефект має створювати підлога – чи буде вона нейтральною до загальної концепції приміщення, просто підтримуючи її або, навпаки, буде виконувати роль центрального елементу інтер’єру до якого буде прив’язане все інше оздоблення. Слід пам’ятати, що перенасичення простору акцентними елементами виглядає не дуже естетично, особливо в стилях лофт, скандинавському та схожих з ними.  

По-друге, розкладка.

Визначившись з загальним стилем оформлення кухні потрібно подумати над способом укладання плитки на підлогу. Погодьтесь, що це досить важливий нюанс, який може надати додаткову «ізюминку» Вашому інтер’єру. Як приклад, розкладка плитки «під дерево» - вона може укладатись «в розбіжку», зі зміщенням в половину або одну третю, французькою чи англійською ялинкою, діагонально. Тобто, як бачите, варіанти є і краще одразу з цим визначитись, бо це буде мати не тільки візуальний ефект, а й дозволить правильно розрахувати плитку – різні варіанти укладання потребують більшої чи меншої  кількості на підрізання.

Який загальний висновок можна зробити після всього сказаного в попередніх публікаціях?

Загальний висновок можна зробити наступний – обравши в якості покриття для підлоги на кухню керамічну плитку або керамограніт Ви отримуєте якісне, практичне, довговічне та не вибагливе в догляді покриття, яке завдяки великій кількості виробників, колекцій, фактур, розмірів, а  також широкому ціновому діапазону задовільнить будь-якого споживача. Дозволить втілити у життя навіть найвибагливіші дизайнерські рішення. 


Чому краще купити плитку в салоні плитки та сантехніки «АВС КЕРАМІКА»?
Якщо ви хочете купити плитку за вигідною ціною, то «АВС КЕРАМІКА» це ваш найкращий вибір

♣ Ми співпрацюємо з виробниками. Тобто маємо можливість надати вигідну ціну на плитку.
♣ Багаторічний досвід реалізації плитки та сантехніки, як у роздріб, так і оптом.
♣ Досвід у роботи з комплектації об’єктів будівництва.
♣ Швидкість та надійність доставки. «АВС КЕРАМІКА» здійснює доставку плитки та сантехніки по всій Україні та в будь-який спосіб. 

Сподіваємось, що надана в цій статті інформація була цікавою та пізнавальною і з її допомогою Ви зможете впевнено зробити вибір плитки, яка буде приносити естетичне та практичне задоволення довгі роки.
Фахівці «АВС КЕРАМІКА» допоможуть Вам в цьому.
Подивитись зразки, замовити та купити плитку Ви можете в нашому салоні за адресою:
м. Київ, вул. Академіка Заболотного,37
ТРЦ АРТ МОЛЛ (перший поверх) 

або на сайті https://abcceramica.com.ua/

За додатковою інформацією, щодо наявності та актуальних цін телефонуйте:

(067) 328-29-59 

(095) 351-67-27

(063) 151-05-05