У цій статті ми познайомимо Вас із потовщеним керамогранітом.
Літо - це період активних робіт, що пов' язані з оздобленням прибудинкової території. Всі розуміють, що гарна тераса, доглянутий сад та оригінальна і незвична під’їзна частина – є візитною карткою будинку та господарів, тому надають великого значення оздобленню цих зон. А що перше приходить Вам на думку коли постає питання облаштування тераси? Скоріш за все, терасна натуральна або композитна дошка чи клінкерна плитка? А коли потрібно облаштувати під’їзд до гаража чи зробити садові доріжки? Тротуарна плитка? Чи не так? На справді існує значно більше варіантів естетично та якісно оздобити ці та інші ділянки. Одним з найкращих рішень буде використання керамогранітної плитки товщиною 20 мм. Матеріал якому приділяють не достатньо уваги, а він за своїми властивостями значно переважає конкурентів, насамперед завдяки своїм виключним якостям ( стійкість до навантажень, низькому водопоглинанню і високому спротиву ковзанню). Цей продукт заслуговує на окреме місце в різноманітті оздоблювальних матеріалів, а маючи велику кількість форматів та дизайнів взагалі може претендувати на першість. 
Коротко розглянемо його характеристики. Потовщений керамограніт - це плита товщиною 20-30 мм, до складу якої входять декілька видів глини плюс мінеральні пігменти. Ця суміш формується під пресом та сушиться. Після чього на неї наноситься малюнок і заготівка відправляється в піч, де за температури1200-1300°C відбувається випалення. В результаті виходить виріб з унікальними характеристиками: 
• 1.Водопоглинання майже відсутнє, 0.05% - 0,1% , що набагато меньше ніж у натурального каміння. Це дозволяє використання біля басейнів та інших місцях з підвищеним впливом вологи. 
• 2.Великий температурний діапазон експлуатації. 
• 3.Високий показник антиковзання - R11 забезпечує безпеку пересування в будь-яких погодних умовах. 
• 4. Кожна плитка витримує великі навантаження, тому їх можна використовувати для оздоблення паркувальних майданчикі біля дому, нарівні з вібропресованою плиткою. 
• 5.Низьке стирання. Має найвищий клас стійкості до зношування - А3. Тобто протягом 50-ти років експлуатації плитка зітреться трохи більше ніж на 0,025 мм. 
• 6. Є аж три методи укладання. Можна вибрати під конкретний проект. 
• 7. Гігієнічність. На його поверхні не утворюються шкідливі грибки чи пліснява. Матеріал легко миється та стійкий до хімічного впливу. 
• 8.Стійкий до ультрафіолету. Колір та малюнок не змінюється довгий час. Це оптимальне рішення для будь-яких завдань пов'язаних з благоустроєм ділянки.
Розглянемо один з варіантів потовщеного керамограніту в дизайні "під дерево" Керамограніт з імітацією дерева – це класичний та завжди актуальний вибір. В усі часи дерево активно використовувалось у оздобленні осель. Це тренд, який знову і знову повертається до моди, а з появою потовщеної версії керамогранітної плитки активно використовується для оформлення садів та прибудинкових ділянок. Нове життя в керамограніт «під дерево» вдихнуло активне та успішне використання скандинавського стилю. Більшість архітекторів та дизайнерів віддають перевагу скандинавському стилю за його лаконічність та елегантність, що дає змогу підкреслити стриманість, але в той же час зберегти затишок в образі оформлення простору. Для зовнішніх робіт майже завжди використовують керамограніт. Він забезпечює максимальні характеристики, є практичним та безпечним для зовнішнього використання. Більшість дизайнерів зупиняють свій вибір на керамограніті ще й тому, що цей матеріал дозволяє ідеально відтворити всі, навіть найменьші, нюанси при імітації натурального дерева і має широкий спектр розмірів, багато фактур різних порід дерева та великий вибір кольорів.
Повертаючись до теми потовщеної плитки з керамограніту, розглянемо її з фактурою, що імітує камінь. Як би не змінювалися мода на матеріали та модні тренди в оформленні життєвого простору, але для того, щоб знайти нові рішення, найчастіше доводиться повернутися до початку, до того з чого все починалося і в даному випадку це натуральний камінь – напевно, найдавніший оздоблювальний матеріал. Нев'януча класика протягом багатьох століть. Поява потовщеного керамограніту значно спростило завдання для дизайнерів, відпала потреба у пошуках необхідного для дизайну каменю. Адже цей продукт чудово імітує будь-який природний камінь і здатний без проблем пристосуватися до сучасних архітектурних проектів, а різноманітність виробників та колекцій дозволяє підібрати фактуру під вишуканий інтер'єр. Керамограніт під камінь елегантністю та естетикою з великою часткою динаміки образу, підкреслить красу будь-якої зони, де б він не застосовувався. Проекти, що реалізуються за допомогою цього матеріалу, завжди відрізняються самобутністю, мають свою неповторну атмосферу та стирають межі між класикою та інноваціями у дизайні.
Керамогранітна плитка «під бетон» зараз є невід'ємною частиною інтер'єрів та екстер’єрів. Вона завоювала симпатію прихильників сучасного дизайну у всьому світі. Ще донедавна тільки найсміливіші наважувалися використовувати ці фактури, то сьогодні такою плиткою нікого не здивувати. Найчастіше використовується в якості базового матеріалу, як тло, в оформленні просторів у стилі «лофт» , урбаністичному та в індустріальному стилях. І якщо раніше переважали колекції виконані здебільшого в різних сірих відтінках і лаконічному дизайні, то модні тенденції вносять свої корективи і все частіше можна зустріти виробників, у яких представлені повноцінні колекції керамограніту з імітацією бетону, з елементами декору, великою кольоровою гамою і глибокою та складною фактурою поверхні. Останнім часом велику популярність набула плитка де бетон поєднаний з кам'яною крихтою різних кольорів. Виглядає це дуже ефектно. Керамограніт «під бетон» відмінно поєднується з дерев'яними панелями та іншими елементами, а також чудово вписується в екстер'єри де багато металу та скла. Ці поєднання здатні надати незвичайний та стильний вигляд будь-якому простору - зона відпочинку, тераса, зона барбекю чи підїздна частина. Іншими словами такі фактури вже не асоціюються з чимось незакінченим, з «голими стінами», а є повноцінною дизайнерською одиницею.
Окремо зупинимося на способах укладання потовщеного керамограніту. В даний час існує три найбільш поширені методи, вибір яких залежить від призначення та подальшої експлуатації поверхні: • Сухе укладання. Цей метод підходить для укладання плитки на траву, пісок, ґрунт або гравій під час створення пішохідних доріжок та зон відпочинку в саду. Також він підходить для облаштування тимчасових, сезонних майданчиків, терас, патіо та подібних будівель. • Укладання на стяжку. Найбільше підходить для вулиць або приміщень з високими та інтенсивними навантаженнями. Традиційний монтаж потовщеної керамогранітної плити зазвичай використовують при організації паркувальних зон для облицювання громадських та промислових об'єктів. • Укладання пластикових опор. Застосовують при монтажі так званих фальшпідлог з можливістю проведення прихованих інженерних мереж. У цьому випадку між поверхнею основи та керамогранітною плиткою залишається відкритий простір, де можна розмістити електричні кабелі, водопровідні труби та інші комунікації. У той же час шви між плитами залишаються відкритими та використовуються для відведення опадів. Цей спосіб використовується при облаштуванні дахів, що експлуатуються, а також терас. Особливо це актуально для кафе та ресторанів, що використовують сезонні майданчики, оскільки дозволяє у найкоротші терміни облаштувати підлогу та комунікації.
Чому краще купити плитку в салоні плитки та сантехніки «АВС КЕРАМІКА»?
Якщо ви хочете купити плитку за вигідною ціною, то АВС КЕРАМІКА це ваш найкращий вибір.
 Багаторічний досвід реалізації плитки та сантехніки як у роздріб, так і оптом.
 Досвід роботи з комплектації об'єктів будівництва.
 Швидкість та надійність доставки. «АВС КЕРАМІКА» здійснює доставку плитки та сантехніки по всій Україні та будь-яким способом.
Сподіваємося, що надана в цій статті інформація була цікавою та пізнавальною і за її допомогою Ви зможете з упевненістю зробити вибір плитки, яка доставлятиме естетичне та практичне задоволення довгі роки.
Фахівці «АВС КЕРАМІКА» допоможуть Вам у цьому.
Переглянути зразки, замовити та купити плитку Ви можете у нашому салоні за адресою:
м. Київ, вул. Академіка Заболотного,37
ТРЦ АРТ МОЛ (перший поверх)
або на сайті https://abcceramica.com.ua/
За додатковою інформацією про наявність та актуальні ціни телефонуйте:
(067) 328-29-59
(095) 351-67-27
(063) 151-05-05