Останнім часом Ви багато запитуєте чим відрізняється керамограніт профарбований в масі від глазурованого керамограніту. Спробуємо пояснити.

Керамогранит окрашенный в массе и глазурованный керамогранит - в чем разница?

Профарбований або гомогенний керамограніт– це один із найпоширеніших і найрізноманітніших видів керамограніту. За технологією кольорові пігменти додаються в масу для виготовлення плитки на стадії підготовки, через що малюнок та колір лишаються незмінним по всій товщині плитки. Це робить гомогенний керамограніт практично вічним, бо навіть через багато років стирання верхнього шару не призведе до порушення малюнка. Гомогенний керамограніт можна класифікувати за видами пігменту та технологією забарвлення.

Найпростішим і найбільш економним є забарвлення «сіль-перець», назване так через зовнішню схожість із цією сумішшю. Має такий керамограніт досить широку кольорову гаму. Це економ-клас, тому здебільшого використовується в технічних та виробничіх приміщеннях, комерційних, офісних та житлових будівлях, в місцях загального користування, де основним критерієм є довговічність. Наприклад, керамограніт K300 dark beige від Cersanit

Забарвлення «моноколор» - більш дороге за рахунок пигментів, що містять солі рідкісноземельних металів. Представлений в багатьох кольорах та розмірах. Часто використовується для фасадів. Приклад, колекція Monocolor Megagres

Ще один різновид гомогенного керамограніту - з імітацією малюнка природного каменю. Це найдорожчий вид профарбованого керамограніту, оскільки в даному різновиді використовують, як правило, відразу кілька пігментів; процес змішування їх досить складний - потрібно отримати матеріал з грою кольору і зберегти однорідність структури. Імітація можлива під будь-який натуральний камінь – від граніту до мармуру. колекція Cr. Manaos Pamesa

Провідні виробники керамограніта мають технології, що дозволяють досягти повної зовнішньої схожості з природним каменем.

Також дуже вдало вдається імітація дерева в колекції Mattina від Cerrad

Керамограніт часткового фарбування , глазурований або смальтований керамограніт . У цій продукції присутні 2 шари: шар підкладки та шар пігментованої глазурі. Основа, як правило, виконана в стандартній гамі «сіль-перець», а фарбується під відповідний дизайн лише верхній шар.

Технологічно це виглядає так - спочатку випікається основа, потім на неї наносять емаль і випікають ще раз. Такий керамограніт має меншу, ніж профарбований в масі, зносостійкість, тому при виборі потрібно звертати увагу на клас РЕІ ( про це ми писали раніше).