Як тільки ми починаємо ремонт постає питання заміни або встановлення нової сантехніки.

І, звісно, в-першу чергу це заміна унітаза. Існує два основних і найбільш поширених типи унітазів – це підлогові та підвісні. Спробуємо розібратись яка в них різниця та розглянемо їхні плюси і мінуси. На нашому сантехнічному ринку представлено багато виробників унітазів. І у всіх присутні як підвісні так і підлогові моделі.

Підлогові унітази - переваги та недоліки

Зупинимось на підлогових.

Класичний варіант, який до появи підвісного унітаза був присутній у кожній оселі. Простий та надійний по своїй конструкції. Цей варіант слід розглядати в наступних випадках:

  1. У Вас є сумніви щодо міцності стіни на яку буде кріпитись інсталяція та підвісний унітаз. 
  2. Стіна на яку ви хотіли б навісити унітаз - холодна. Це може призвести до перемерзання бачка та труб підведення. 
  3. Не маєте бажання витрачати час та гроші на встановлення прихованих комунікацій. З підлоговим унітазом ці питання відпадають. 
  4. Простота в експлуатації та обслуговуванні. 
  5. Легке встановлення. 
  6. Простий ремонт. 
  7. Якщо потрібна повна заміна, то це не спричинить великої шкоди для вже зробленого ремонту. 
  8. Вибір моделей все ж таки більший ніж у підвісних.

Звісно ми не можемо оминути і мінуси ( яких небагато та і значними їх не назвеш):

  • В порівнянні з підвісними унітазами – це великі габарити. 
  • Складніше прибирати чашу та підлогу за унітазом. 
  • Підлогові моделі, все ж таки, виглядають менш естетично.

Підвісні унітази - чому варто обрати?

Тепер про підвісний варіант унітазу.
Це осучаснений вид унітаза. З ростом популярності сучасного мінімалізму та появою смарт-житла ці моделі здобули чималу популярність серед споживачів. Переваг у них досить багато:
  1. Гігієнічність – без будь-яких проблем можна протерти унітаз ззовні та під ним. 
  2. Простір – все, окрім чаші, сховано, а сама вона встановлюється впритул до стіни. Це економія простору, що актуально для маленьких або нестандартних санвузлів. Інсталяції для таких унітазів регулюються по висоті, що дозволяє розмістити їх з врахуванням потреб всіх членів родини. 
  3. У багатьох моделей оснащуються пневматичною кнопкою - змивання стає більш легким та плавним. 
  4. За рахунок прихованого бачка не так чутно звук набирання води, він значно менший ніж у підлогових.
З недоліків зазначимо наступне:
  • Установка – монтаж більш складний. Потребує більше часу та кваліфікації, ніж для підлогового варіанту. 
  • Ремонт – доступ до комунікацій ускладнений, оскільки всі вони заховані або у стіну або за декоративну панель. 
  • Вартість – вища ніж у підлогових. Необхідно придбати сам унітаз, інсталяцію до нього та кнопку змиву.
Дехто боїться монтувати такі моделі бо думає, що вона не витримає навантаження та відпаде. Це не так – підвісні унітази можуть витримувати великі навантаження. Тут багато залежить від якості монтажу та основи до якої кріпиться система.
Як бачите і підвісний і підлоговий варіанти заслуговують на увагу. І який саме обрати залежить виключно від ваших вимог та можливостей.

Виробники унітазів

Хочемо трішки познайомити Вас з виробниками унітазів, що представлені на українському ринку. Їх досить багато і це виробники з України, Європи та Китаю, а також ОАЕ і навіть Бразилії та Японії.
З українських виробників основну нішу, напевно, займають ТМ "Cersanit" (колекції PRESIDENT, Rekord, MERIDA) та "KOLO" (IDOL, Runa, FREJA) - недорогі та досить популярні моделі унітазів.
З європейських виробників представлені: Італійські ТМ "DEVIT ", ТМ "Primera", Cerasan, Simas, Cielo, Gessi - це товари середньої та високої цінової категорії. Але такі як ТМ "DEVIT " досить часто тішать всілякими акціями.
З німецьких, мабуть найвідоміший, це Villeroy&Boch - незмінно висока якість та престиж. А також виробники Duravit та TECE( виробляє також і інсталяції). Не можемо залишити без уваги швейцарські Geberit, інсталяції і унітази з перевіреною часом та тисячами покупців якістю. А також Laufen - преміум виробник сантехніки.
Китай представлений в різних цінових групах, ми ж зупинимо вашу увагу на QTap - виробник, якість продукції якого відповідає суворим європейським вимогам та який має широкий асортимент.
Насправді продовжувати список можна ще довго. Згадати іспанську Roca, арабський RAK ceramica, турецькі Vitra і Jaquar та багато інших. Головне, що такий великий вибір дає Вам, як споживачам, змогу підібрати оптимальний варіант виходячи з дизайну, власних бажань та фінансових можливостей. Ми, зі своєї сторони, допоможемо Вам з вибором. Переходьте за посиланням, телефонуйте, приїздіть. Чекаємо!