В низці публікацій хочемо присвятити увагу широкоформатному керамограніту. 

Широкоформатною вважається плитка розмір якої перевищує метр по довжині та висоті. Це відносно новий матеріал, який з кожним роком завойовує все більше прихильників серед дизайнерів, архітекторів та споживачів.

Причиною цього, насамперед, слугує можливість оздобити велику площу з мінімальною кількістю швів. А враховуючи, що цей продукт ректифікований (обрізний), то і цих швів майже не буде видно. Це дозволяє надати приміщенню цілісного, монолітного вигляду та зосередитись не на швах та як вони затерті, а безпосередньо на малюнку самої плитки. 

Завдяки універсальності керамограніту таку плитку можна використовувати, як для підлоги, так і для стін в будь-яких приміщеннях або зовні. Ще однією причиною популярності є те, що керамогранітні плити великого формату представлені в досить широкому асортиментному та ціновому діапазоні.

Величезна кількість фактур (бетон, метал, дерево та інше), кольорів та імітацій натурального мармуру та каменю, також сприяє розвитку цього сигмента керамічної плитки. В таких форматах дуже легко втілити останні модні тенденції в плитці – панно з зображенням джунглів, екзотичних рослин, абстракцій, дрібних квіткових принтів та імітації  шпалер. Але керамограніт з зображенням мармуру також не здає своїх позицій і залишається класикою на всі часи.

Виробники та застосування ширкоформатного керамограніту

Стосовно виробників, то на ринку України представлені, як італійські (Atlas Concorde,FMG, Lea Ceramiche, Fiandre), іспанські( Pamesa. Coverlam. Grespania), польські ( Cerrad), турецькі ( Kutahya) так і індійські( CeramaMarket) та китайські (Megagres) виробники. Але слід зазначити, що і українські фабрики намагаються не пасти задніх і починають виробляти широкоформатну плитку. Піонером серед вітчизняних виробників є ТМ «Inter Gres» від «Інтеркерама» ( м. Дніпро). В їхній лінійці представлений керамограніт розміром 120*240 см.

Щодо розмірів, то вони бувають досить різні:  120*120;120*240;100*300;80*160;90*180;75*150;120*280;150*300;100*150 см.

Товщина такої плитки може бути: 3; 5; 6; 8; 9; 10; 12 мм. 

Сфера застосування, як ми писали вище, досить широка. Останнім часом керамограніт великого формату все частіше використовують не тільки для оздоблення стін та підлоги. Його використовують для виготовлення стільниць для кухні та ванної, раковин,  кухонних або барних острівців. Спеціальна технологія дозволяє використати крупноформатну плитку навіть для оздоблення меблевих фасадів та шаф-купе. 

Тонкий матеріал, як правило іде на стіни та фасади для меблів. Товстіший, відповідно, використовують для всіх інших поверхонь та виробів.

Наші поради по керамограніту великих розмірів

Якщо Ви вирішили покласти у себе плитку великих розмір, то прийміть до уваги декілька порад, які допоможуть уникнути зайвих проблем:

  1. Ретельно прорахуйте, який саме формат плити Ви зможете занести до себе в приміщення ( особливо в багатоповерхівках). Бо в деяких випадках вона не вміщується у вантажний ліфт, а підйом вручну може обійтись в шалені гроші.
  2. Доставка та транспортування. Тут слід зважати, що такий формат плитки транспортується на спеціальних палетах і їх вартість сплачується окремо. При отриманні перевіряйте якість плити.
  3. Відсутність сколів, напливів на емалі і т.і., бо потім занести та винести для обміну - це додаткові витрати.
  4. Укладання. Ці роботи потребують мінімум двох спеціалістів, тому набагато дорожчі чим при укладанні малих розмірів.
  5. Перед початком робіт перевірте чи мають майстри достатній досвід роботи з такими форматами. Попросіть рекомендації або портфоліо. Переробити буде складно і дорого.
  6. Так само і вартість матеріалів. Клей, який буде використовуватись для укладання має бути високоеластичним та мати високу адгезію ( зчеплення з поверхнею). Тому ціна на такий клей буде дорожча ніж на звичайну клейову суміш.
  7. Основа. Візьміть до уваги, що на стіни, такий формат плитки, можна укладати не на всі основи.

Який висновок можна зробити з усього сказаного в попередніх публікаціях про плитку великих розмірів?

Великоформатний керамограніт - це сучасний, трендовий та дуже класний матеріал, який тільки набирає популярності. Велика кількість фактур та розмірів дозволить втілити найсміливіші дизайнерські проекти виконані в будь-якому стилі - чи то мінімалізм, лофт, скандинавський стиль або строгий класичний . Кожен зможе знайти рішення під свої вимоги, смак та індивідуальні побажання. Тому не обмежуйте себе у своїх мріях про ідеальний ремонт. Сміливо втілюйте свої фантазії.

І якщо Ви дослухаєтесь до наших порад та готові до високих витрат, то результат перевершить всі ваші очікування, а інтер'єр буде тішити довгі роки не втрачаючи своєї актуальності. Ми, зі свого боку, завжди готові надати Вам професійну консультацію, максимально задовільнити ваші потреби та допомогти з вибором плитки і матеріалів для укладання.

Завжди ради бачити Вас у нашому салоні за адресою:

м.Київ, вул. Академіка Заболотного,3

Дзвоніть:

  • (067) 328-29-59
  • (095) 351-67-27
  • (063) 151-05-05

Пишіть: salon.abcceramica@gmail.com

Чекаємо на Вас!!!