Розглянемо ще один спосіб укладання. Так званий сухий.
При сухому укладанні потовщеного керамограніту необхідно забезпечити відведення води. Для цього використовують дренаж та формують ухил поверхні.
А щоб запобігти проростанню коріння рослин і відокремити дренажний шар від ґрунту, застосовують геотекстиль.
  • Сухе укладання на грунт (гравій). Спочатку слід зняти шар ґрунту десь 15-20 см і добре утрамбувати, забезпечивши ухил 2% для відведення опадів. На дно укладають пласт ландшафтного геотекстилю, потім насипають гравій або щебінь (фракції 15-35 мм) шаром 8-12 см і трамбують. Далі ще один шар геотекстилю та шар із гравію (фракції 4-8 мм) товщиною 5 см і знову трамбують. На гравій розміщують плити, залишаючи шви завширшки від 5 мм. Для кращого зчеплення плитку простукують гумовим молотком. Шви можна залишити порожніми.
  • Сухе укладання на траву. Спочатку необхідно видалити з поверхні газону дерни шаром 5-6 см, який відповідно до розмірів плитки. Потім слід утрамбувати і насипати шар із гравію (фракції 4-8 мм) так, щоб при укладанні 20-міліметрової плитки висота трави була мінімум на 1 см вище за поверхню керамограніту. Рекомендована товщина швів між плитками, якою зазвичай виступає газон, повинна становити від 2 см.
  • Сухе укладання на пісок. Керамограніт можна використовувати на піску, наприклад, на пляжі. Для цього досить просто розрівняти пісок і акуратно укласти плитку, залишаючи шви завтовшки не менше 2 см. Після цього плитку слід простукати гумовим молотком і вирівняти.