Багато хто обираючи плитку для ремонту чуюють від консультантів про таке поняття, як варіативність. Так що ж це таке?

Варіативність - це характеристика, яка визначає та вказує ступінь того, як сильно відрізняються між собою плитки з однієї колекції за кольором, фактурою та іноді формою. Її позначають піктограмою із зображенням мозаїки. Є колекції керамограніта, що виглядають красиво лише тоді, коли всі плитки мають однаковий відтінок та фактуру. Але з імітаціями під натуральні матеріали (камінь, дерево, мармур) набагато краще, коли кожна плитка відрізняється за тоном, насиченістю кольору та малюнками. Це допомагає досягти максимально природного вигляду.

Є 5 ступенів варіативності:

  • V0 - всі плитки пофарбовані рівномірно (стосується в основному керамограніту та плитки в монокольорі). Як приклад Schwarz InterGres</li>
  • V1 – різниця майже непомітна, це більшевідноситься до , так званого керамограніту "сіль-перець", мікротерраццо або схожих за фактурою. Приклад, H200 grey</li>
  • V2 – помітні незначні відмінності. Плитка з імітацією мікроцементу, бетону та схожих фактур;
  • V3 – плитки помітно відрізняються. Тут вже присутні різні фактури з імітацією каміння, дерева, терраццо та інші.
  • V4 – плитки можуть мати велику різницю. Яскравий приклад колекція Pisa від Pamesa;

Що потрібно враховувати при покупці плитки з великою варіативністю?

У більшості випадків керамогранітна плитка з тією чи іншою імітацією природніх матеріалів мають відмінності в малюнках (наприклад, «мармурових» прожилках, «деревних» візерунках), а також у нерівномірностях забарвлення, насиченості кольору.

При купівлі та укладанні такого керамограніту варто знати:

  1. По одній плитці не можна судити, як виглядатиме вся колекція.
  2. Перед покупкою зробіть викладку з декількох плиток і тільки потім приймайте рішення. Чим сильніша варіативність колекції, тим більше плиток потрібно викласти для достовірного візуального ефекту майбутнього облицювання.
  3. Відрізнятися може не лише відтінок та малюнок, але фактура та форма плитки (це часто зустрічається в колекціях у старовинному стилі, у них плитка може мати нерівні краї для більшої схожості з оригіналом).
  4. Перед укладанням обов'язково продумати, як поєднувати плитку.

Найкраще розкласти її на підлозі. У разі великої різниці між окремим керамогранітом можна скоригувати малюнок укладання для максимально ефектного вигляду. У деяких колекціях можуть траплятися однакові плитки. У цьому випадку їх кладуть якнайдалі один від одного, щоб облицювання «під мармур» або «дерево» було більше схоже на справжнє.

Наш сайт https://abcceramica.com.ua/.

Купити, подивитись зразки та отримати консультацію можна в салоні "ABCCeramica" на Заболотного,3.

Ми допоможемо Вам з вибором плитки, супутніх матеріалів та доставкою по всій Україні.