Керамограніт з імітацією під бетон є невід'ємною частиною дизайну інтер'єрів та екстер'єрів. Він завоював симпатію шанувальників сучасного дизайну у всьому світі.
Якщо нещодавно тільки найсміливіші наважувалися використовувати ці фактури, то сьогодні такою плиткою нікого не здивувати. Найчастіше фактура «під бетон» використовується як базовий матеріал, як фон, в оформленні просторів у стилі «лофт», урбаністичному та індустріальному стилях. І якщо раніше переважали колекції, виконані переважно в різних сірих відтінках та лаконічному дизайні, то модні тенденції вносять свої корективи і все частіше можна зустріти виробників, у яких представлені повноцінні колекції керамограніту з імітацією бетону, з елементами декору, великою гамою кольорів і глибокою поверхнею. Останнім часом великої популярності набула плитка, де бетон поєднується з кам'яною крихтою різних кольорів. Виглядає дуже ефектно.
Керамограніт під бетон відмінно поєднується з дерев'яними панелями та іншими елементами, а також чудово вписується в екстер'єри, де багато металу та скла. Ці поєднання здатні надати незвичайний та стильний вигляд будь-якому простору – чи то зона відпочинку, тераса, зона барбекю чи під'їзна частина.
Тобто бетон вже не асоціюється з чимось незакінченим, із «голими стінами», а є повноцінною дизайнерською одиницею.