Лінолеум, паркет, ламінат. Всі ці покриття для підлоги мають багато переваг, проте часте використання цих матеріалів стає неможливим, через особливості дизайну або стилю під час оформлення кімнати. В такі моменти найкращим рішенням є плитка. Однак, при виборі цього типу покриття, потрібно зважати на безліч факторів. А великий вибір дизайнів так взагалі змушує очі розбігатися, а якщо вже брати до увагу характеристики кожної плитки, то це стає справжнім випробуванням.


Вибір кахельної підлоги для свого будинку може викликати розпач. Комбінації кольору, розміру, стилю та текстури вражають, але після прочитання цієї статті, ви точно знайдете ту плитку, яка вам необхідна.

Як вибрати плитку для підлоги?

Щоб знайти плитку, яка буде відповідати вашому особистому стилю та доповнювати ваш домашній декор, потрібно подумати про розташування, колір, розмір, форму, малюнок поверхні та відстань. Дізнайтеся, як ці елементи поєднуються, щоб створити поверхню підлоги, яка найкраще доповнює ваш житловий простір. Є основні критерії, за якими потрібно вибирати плитку для підлоги:

  • навантаження, яким буде піддаватиметься підлога. Якщо ви будете часто ходити у цій кімнаті або, можливо, у вас є діти, які щодня невгамовно бігають, то краще вибирати більш міцну плитку.
  • температурно-вологісні умови приміщення чи вулиці. Якщо ж ви обираєте плитку для тераси чи басейну, то варто звернути увагу на морозо- та вологостійкість матеріалу.
  • кольорова гама кімнати. Колористика також має важливе значення у виборі плитки. Гарною порадою буде - скористатися кольоровим кругом, щоб обрати найкраще поєднання, яке ідеально впишеться в дизайн кімнати.

Рекомендації щодо вибору плитки на підлогу

При виборі покриття на підлогу дуже велику увагу варто звернути на матеріал, з якого вона зроблена. Ось невеличкі характеристики найпопулярніших з них:

Традиційна кераміка

Керамічна плитка, як правило, більш доступна, ніж інші види кераміки. Вона представлена в широкому виборі дизайну. Трохи більш схильна до відколів і зношування, ніж керамограніт. Гранітна плитка зносостійкіша та підійде для більшості приміщень, оскільки вона водонепроникна. Кераміка м’якша і краще підходить для внутрішніх приміщень з низьким рівнем руху.

 З іншого боку, окрім того, що під ногами холодно, твердість плитки означає, що все, що впаде на підлогу, наприклад, скло та столовий посуд, легко розбивається, а керамічна плитка, зокрема, може тріснути, якщо на неї впаде важкий предмет.

Теракота

Теракотова плитка, виготовляється із суміші глини, та обпалюється при високих температурах для більш сільського вигляду. Ви побачите, що вона буває різних кольорів, від теплого червоного та золотого до вересових тонів, коричневого, сірого і чорного. Також крім традиційного квадратного вигляду, вона буває цегляної та інших форм, наприклад, шестикутної, іноді з декоративними кольорами та вставками для створення візерунків. Вибирайте протиковзкі, матові поверхні для вологих приміщень і ванних кімнат.

Керамограніт

Твердий, міцний, стійкий до морозу та хімічних пошкоджень матеріал. Майже не витирається в процесі використання. Зносостійкий, та більш теплий для покриття (під нього можна монтувати теплу підлогу!) Про те, як правильно вибрати керамограніт, читайте в окремій статті.

Клінкер

Екологічно чиста та виключно міцна і довговічна плитка, що проходить через випал з високою температурою без штучних домішок. Великим плюсом клінкеру, є виключно натуральні та природні кольори. Це буде чудовим вибором для гармонійних та спокійних дизайнів.

Як вибрати правильний розмір плитки?

На теперішній час асортимент розмірної сітки для кераміки надзвичайно великий від 5х5 до 120х120. Але немає єдиного правильного рішення який саме розмір вибрати. Все залежить від приміщення, в якому будуть класти плитку. Для великих кімнат, звичайно, краще підійде кераміка великих розмірів. Вона додасть вашій кімнаті солідності, а також візуально збільшить простір. Великим плюсом також є той факт, шо швів буде небагато, що також буде приємним бонусом в прибиранні. Через малу кількість швів, кімната буде виглядати не тільки більшою але й гігієнічною.

Та якщо ж вас цікавить, який розмір плитки на підлогу краще вибрати для невеликого санвузла або тонкого коридору, краще придбати маленьку елегантну кераміку — тим більше підрізки з нею менше (а значить, витрати нижчі). Намагайтеся знайти гармонійний баланс!

Чому саме ABCCeramica?

«На сучасному ринку є багато магазинів кераміки, то чому я маю купувати саме у вас?» — запитаєте ви. Зараз поясню. Наша компанія на ринку уже більше 10 років. За цей час у нас сформувалась команда справжніх професіоналів, кожен з яких віддається своїй справі на всі 1000 %.

  1. Гарантія якості. Товар експортується з передових країн Європи та світу, весь асортимент товару проходить перевірку на якість. Завжди найновіші та найпопулярніші колекції світу керамічної моди.
  2. Індивідуальний підхід до кожного клієнта. Наші фахівці допоможуть підібрати саме той товар та дизайн який вам треба.