Коротко розглянемо модні тенденції у використанні клінкерної плитки.

Модные тенденции клинкерной плитки

Ні для кого не секрет, що тренд задають не виробники, вони не слідують за тенденціями. На першому місці - це архітектори та дизайнери, які диктують моду, використовуючи нестандартні рішення у своїх проектах. Маючи досить довгу історію клінкерної плитки, вона і сьогодні має великий попит. Якщо раніше її використовували як матеріал для обробки фасадів, то з часом сфера її використання значно розширилася. Зараз це і внутрішні приміщення, і басейни, і штучні декоративні води, а також сходи та тераси.

То які кольори клінкерної плитки є наймоднішими? Насамперед, це бежевий, коричневий, пісочний, сірий кольори та їх відтінки. Для великої площі схвалюється використання декоративних елементів, різноманітних вставок та бордюрів.

Ще одна тенденція - використання контрастних кольорів, за допомогою цього способу є зонування можливостей і цей тренд на довго.

На сьогоднішній день, популярність змінюється стилями, які раніше не враховувалися. Мікс, наприклад “лофту” і клінкерної плитки, зараз активно використовують дизайнери, змішуючи різноманітні факти і кольори. У сучасних проектах є місце і для клінкеру.

Набирає обертів використання плитки зі штучно зістареною поверхнею та декорів ручної роботи. Ця тенденція, на думку експертів, також надовго.