Коротко розглянемо способи укладання потовщеного керамограніту.
В даний час існує три найбільш поширені методи, вибір яких залежить від призначення та способу експлуатації поверхні
  • Сухе укладання. Цей метод використовують при укладанні на траву, пісок, ґрунт або гравій для створення пішохідних доріжок та відкритих зон для відпочинку в саду. Також підходить для облаштування тимчасових, сезонних майданчиків, терас, патіо та подібних споруд.
  • Традиційне укладання на стяжку. Найбільше підходить для вулиць та приміщень з високими та інтенсивними навантаженнями. Традиційний монтаж потовщеного керамограніту зазвичай використовують при організації паркувальних зон, для облицювання громадських та промислових об'єктів.
  • Укладання на пластикові опори. Застосовують при монтажі про фальшпідлог з можливістю проведення прихованих інженерних мереж. У цьому випадку між поверхнею основи та плиткою залишається відкритий простір, де можна розмістити електричні кабелі, водопровідні труби та інші комунікації. У той же час шви між плитками залишаються відкритими та використовуються для відведення опадів. Подібний спосіб монтажу використовується при облаштуванні дахів, що експлуатуються, а також терас. Особливо це актуально для кафе та ресторанів, що використовують сезонні майданчики, тому що цей спосіб дозволяє в короткий термін облаштувати підлогу та комунікації.

У наступних публікаціях ми ретельніше зупинимося на кожному з цих способів.