Як ми писали в попередніх публікаціях, цей спосіб найкраще підходить для великих навантажень і тому потребує ретельнішої підготовки основи в порівнянні з іншими способами.
  • Підготовка основи. На вулиці або в приміщеннях з великою інтенсивністю експлуатації потовщений керамограніт краще укладати на спеціально підготовлену армовану металевою сіткою стяжку, товщиною близько 5 см. Стяжку можна облаштувати на бетонній основі завтовшки 10-15 см, яку зверху засипають 10-сантиметровою подушкою із щебеню або гравію 15-35 мм. Товщина та склад шарів основи можуть змінюватись в залежності від передбачуваного навантаження на поверхню. Як і попередньому випадку, для відведення опадів необхідний нахил 2%.
  • Укладання плитки. Монтаж роблять за стандартною технологією з нанесенням клею зубчастим шпателем на поверхню як стяжки, так і керамограніту. В основному, для цього використовуються еластичні різновиди клею для зовнішнього застосування під керамограніт на цементній основі. Шви завтовшки від 4-5 мм затирають вуличними цементними затірками. Крім того, кожні 10-15 м2 залишають розширювальні шви.