Час, коли стіни, підлоги та сходи обробляли плиткою невеликого розміру, вже минув. Сьогодні для оформлення інтер'єрів використовують великоформатне облицювання. І це вірно!

Укладка широкоформатного керамогранита — 10 правил, которые нужно запомнить

По-перше, воно відоме надійністю та тривалим експлуатаційним періодом - з ним не може зрівнятися жоден оздоблювальний матеріал. По-друге, кахель великих розмірів дозволяє використовувати абсолютно нові естетичні та стилістичні можливості.

1.jpg

З появою нового оздоблювального матеріалу потрібні інші знання, вміння та майстерність. У цій статті ми вирішили розповісти про всі тонкощі широкоформатної керамічної плитки.  Якщо ви вирішите використовувати її для обробки приміщення, то у вас під руками буде невелика допомога, в якій ви знайдете відповіді на всі запитання.

Переваги великогабаритної плитки

Кахель великих розмірів виготовляють за сучасною технологією, яка з'явилася нещодавно.  Вона дозволяє створювати широкоформатний керамограніт, зберігаючи при цьому міцність оздоблювального матеріалу, його легкість, універсальність та простоту монтажу.

 Завдяки такій плитці можна за короткий час облицьовувати практично будь-яке приміщення, використовуючи мінімальну кількість оздоблювального матеріалу.  Кахель чудово виглядає у залі, ванній кімнаті або кухні;  офісні приміщення або готелі також обробляють великогабаритними кахлями.

2.jpg

Технологія безшовного укладання, що використовується під час монтажу, дозволяє створити ефектну монолітну поверхню.  Приміщення візуально збільшується, а за рахунок відсутності зазорів запобігає забрудненню стиків.

 Незважаючи на розміри, керамогранітна плитка не втрачає характерних для неї властивостей.  Вона має хорошу стійкість до впливу агресивних речовин, може експлуатуватися при підвищеній вологості і не деформується при різких перепадах температури.  Облицювання не боїться хімічних реагентів і може використовуватись у місцях з підвищеною прохідністю.

Монтаж великої керамічної плитки

 Щоб встановлена   керамічна плитка не псувала інтер'єр приміщення, а навпаки - прикрашала його, візьміть на замітку 10 порад від професіоналів.

  1. Перш ніж приступити до монтажу, перевірте стан кахлів.

     Оскільки кахель має великі розміри, щоб матеріал не пошкодити, будьте обережні.  Перш ніж його укласти на підготовлену основу, переконайтеся у відсутності дефектів. Як говориться «сім разів відміряй - один відріж».

     Цей принцип стосується і монтажу плитки.  Перед встановленням зробіть розкладку кахлю (сучасні програми дозволяють це зробити за 20-30 хвилин).  Максимально уникайте розрізання плитки, особливо у складній формі (наприклад, у формі літери «П»).

  2.  Правильно підготуйте основу.

     На матеріалах, що використовуються для підготовки основи є інструкція.  Не потрібно нехтувати нею.  Основа має відповідати всім вимогам.  Вирівняйте її, очистіть і добре обробіть грунтовкою.

     Зверніть увагу!  Щоб основа була ідеальною, можна використовувати суміші, що самовирівнюються.

  3. 3.jpg

  4. Підготуйте необхідні інструменти.

     Монтаж широкоформатної плитки включає використання професійних інструментів.  Наприклад, спеціальні ручки із присосками значно спрощують процес встановлення.

  5. Розрізання керамічної плитки.

     Якщо потрібно відрізати частину кахлю, використовуйте спеціальні інструменти, дотримуючись при цьому  інструкції користування.  Будьте обережні, якщо потрібно вирізати складну форму.

  6.  Використовуйте якісну клейку речовину.

     Для надійної фіксації оздоблювального матеріалу найкраще використовувати клей, що має підвищену адгезію.  Підготовлюючи клейку речовину до використання, дотримуйтесь рекомендацій виробника.  Пам'ятайте, що будь-які експерименти з метою заощадити гроші можуть дорого коштувати.

  7. Уважно вивчіть техніку монтажу широкоформатної керамічної плитки.

     Найпопулярніша техніка, що використовується при монтажі кераміки в зонах з великими навантаженнями - метод подвійного нанесення клею з використанням шпателя із зубом 10-12 мм.  Тобто, клеюча речовина наноситься як на саму основу, так і на плитку, внаслідок чого порожнечі відсутні.

  8.  Затирання швів.

     Якщо був використаний класичний клей, затирання міжплиткових швів роблять через 24 години;  при застосуванні швидкосхоплюючого клею - 2-3 години.  При виборі кольору враховуйте не лише відтінок оздоблювального матеріалу, а й відтінки, які є в інтер'єрі.  Все має бути гармонійним.

     Щоб не пошкодити поверхню плитки, для затирання швів використовують гумовий шпатель.

  9. unnamed.jpg

  10. Якщо необхідні деформаційні шви, плануйте їх заздалегідь.

  11.  Правильно доглядайте керамічне покриття.

     Щоб підлогова або настінна плитка служила довготривалий час, забезпечте її правильний догляд.  Пам'ятайте: цвіль, що утворилася у швах, може викликати кашель та алергічні захворювання.  Для догляду за плиткою можна використовувати як спеціальні засоби, так і теплу воду, мило.

 Монтаж широкоформатної керамічної плитки - складна робота, але взявши до уваги наші поради, ви зробите її “на відмінно”!