У цій публікації розглянемо один із трьох способів укладання потовщеного керамограніту, а саме укладання на пластикові опори або монтаж фальшпідлоги.
  1. Підготовка основи. Монтаж потовщеного керамограніту на пластикові опори виготовляють підготовлену поверхню. У разі вуличного застосування, наприклад, на даху або на відкритій терасі, поверхня повинна бути покрита гідроізоляційним матеріалом і мати ухил 2% для відведення води.
  2. Встановлення опор. Для монтажу використовується набір фіксованих чи регульованих пластикових опор. Їх встановлюють безпосередньо на поверхню основи та розміщують у місцях, де примикають кути чотирьох сусідніх плиток.
  3. Укладання плитки. Після встановлення опор на них по черзі укладають плитку та перевіряють рівність покриття. Для відведення опадів плитки укладають із ухилом близько 1,5%. Положення та ухил плиток коригують залежно від виду опор за допомогою додаткових аксесуарів або за рахунок самих елементів фальшпідлоги. У місцях примикання покриття до стін опори підрізають. Шви між плитками, що визначаються шириною розпірок опор (зазвичай 3-5 мм), залишають порожніми.
Як уже говорилося, у просторі між плитками та основою можна розміщувати інженерні комунікації. Рекомендована висота опори для плитки 60×60 см не повинна перевищувати 10 см. При використанні опор висотою більше 10 см, плитки потрібно підсилити і найпростіше це зробити, використавши п'яту опору по центру плитки.